Introductie

Wij zijn een stichting voor kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Wij bieden dagopvang voor kinderen met een complexe zorgvraag aan. Deze opvang vindt plaats binnen een reguliere school, waardoor kinderen met en zonder beperking elkaar dagelijks ontmoeten.


Het belangrijkste is de integratie tussen reguliere leerlingen en de leerlingen van de ZON-groep. Kinderen met en zonder handicap kunnen van elkaar leren, en zeker ook samen plezier hebben. De reguliere leerling ziet en ervaart hoe leuk het is om voor iemand iets te kunnen betekenen, daarnaast leren zij omgaan met gehandicapten als een directe naaste. De ZON-groepleerling wordt op zijn of haar beurt uitgedaagd en geprikkeld door de reguliere leerlingen.

 

Dit wordt momenteel met grote voldoening toegepast op de Brede Basisschool de Kreek in Bergen op Zoom. We werken samen met en huren een ruimte op deze school en zien dat het concept werkt. De samenwerking is super en de visie van de Stichting SOM, de overkoepelende organisatie waartoe de Kreek behoort, sluit zeer goed aan bij dit concept.


Ons bezoek- en vestigingsadres:
Brede Basisschool de Kreek
Hinkelenoord 14
4617 NC Bergen op Zoom

Ons postadres:
Middelland 5
4617 MH Bergen op Zoom
Telefoon: 06 46725931
E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
IBAN RABO: NL05RABO0154780634
BIC: RABONL2U


Wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en als zodanig door de Nederlandse Belastingdienst aangemerkt. Voor meer informatie kunt u deze link klikken.